Translate

сряда, 5 март 2014 г.

Кебап с праз лук

- 500-600 гр свинско месо от бут
- 800 гр телешко месо за готвене
- 5-6 стръка праз
- сол
- черен пипер
Сварете телешкото месо ,
предварително нарязано на средно големи късове в тенджерата под налягане за 30 мин. Свинското , нарязано на подобни по големина късове, запържете със съвсем малко мазнина в предварително загрят тиган около 25 мин. Нарязания на колелца праз добавяте към свинското, разбърквате да се позадуши, посолявате, поръсвате с прясно смлян черен пипер, заливате с малко от бульона от телешкото месо, захлюпвате и задушавате докато омекне.
Добавяте телешкото месо, разбърквате добре и поднасяте с по една сушена червена чушка.
 Много вкусно ще е със този снежно бял жасминов ориз с кокос, нооооо....
Някои ще трябва да се задоволим и така:

Няма коментари: