Translate

петък, 7 март 2014 г.

Пълнени патладжани с кайма

6 бр  патладжани
3 бр домати
1 глава настърган  лук
700 г кайма
1 яйце
1 ч.л. черен пипер
3-4 с.л. дом.пюре
2-3 с.л.босилек
6-7 скл. чесън
сол на вкус



Разрязваме патладжаните на две, правим прорези и поръсваме със сол. Оставяме да се отцеди горчивия сок за около 1 час и изплакваме с вода.
 
 Издълбаваме с лъжичка месестата част,  накълцваме я на дребно и я прибавяме към омесената с лука, яйцето, черния пипер, сол и 2 с.л. босилек кайма. Омесваме добре и пълним издълбаните патладжани. Подреждаме ги в тава (или 2?), в която разпределяме и скилидките чесън, наливаме малко мазнина, доматеното пюре, ако се налага и водичка.

Покриваме с резени домат и печем 45 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.


Преди пиднасяне можем да поръсим с останалия босилек.

Няма коментари: