Translate

понеделник, 23 декември 2013 г.

Вишнево руло

За направата на това руло използвах ето тези диви ликьорени вишни
но спокойно можем да използваме и плодовете от сладко или от бабините вишновки.
Рецептата за платката на рулото е на Надя от Кулинарни изкушения  http://kulinarniizkushenia.blogspot.ch/2012/04/4-1-200.html
Необходими продукти за платката
4 яйца
1 чаена чаша захар ( 200 гр.)
1/2 чаена чаша брашно ( 100 гр.)
3 супени лъжици какао ( пълни)

Начин на приготвяне на платката:
Отделете жълтъците от белтъците. В дълбока купа разбийте на сняг белтъците със захарта.Прибавете едно по едно жълтъците като продължавате да разбивате. Добавете брашното и какаото, които са предварително пресяти и смесени
Разбъркайте внимателно, с помощта на дървена лъжица или лопатка, до хомогенна смес.
В правоъгълна тава сложете сладкарска хартия и върху нея разпределете равномерно сместа.Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-25 минути.Още гореща навийте платката заедно с хартията на руло. Покрийте с влажна кърпа и оставете за 5 минути. След това развийте рулото и внимателно отстранете хартията.

За крема маскарпне
650 гр маскарпоне
2 с.л. сладко от вишни
2 яйца
1 ч.ч. захар
Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Жълтъците разбийте с половината захар до побеляване, а белтъците с останалата половина на гъст сняг. Разбийте добре маскарпонето със стайна температура с двете лъжици сладко, а после и с жълтъчния крем. Внимателно добавете белтъците, като бъркате със шпатула само по посока на часовниковата стрелка. 

Развийте рулото, намажете го обилно от вътрешната страна с крема маскарпоне, наредете върху него ликьорените вишни и внимателно завийте. Сиропирайте леко рулото с вишновката и го намажете обилно с крема маскарпоне и отвън.
С вилица направете вдлъбнати раета и гарнирайте с плодовете от ликьора..

Няма коментари: