Translate

вторник, 17 декември 2013 г.

Ванилови коледни меденки

2 яйца
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч.ч. мас
1 ч.ч. захар
1 к.ч. мед течен
500-600 гр брашно
1 бакпулвер
1 ванилена захар


Разбийте добре с миксер яйцата, олиото, маста, захарта, меда и към тях добавете пресятото с бакпулвера и ванилията брашно.


Омесете меко тесто, расточете го на кора не по тънка от 0,5 см и изрежете с формички рзлчни по форма сладки.
Наредете ги в заслана с хартия за печене тава и

ги изпечете 10 мин в предварително загрята на 180 гр с въртящ въздух фурна .


Пригответе айсинга от
1 ч.ч.пресята пудра захар
1 белтък
щипка сол
няколко капки лимонов сок,
като към белтъка прибавите солта и лимоновия сок и ги изсипете при пудрата захар, заедно с щипка сладкарска боя с цвят по ваше желание,ако разбирасе искате да го оцветите, а след това рабиете с миксер до сгъстяване.
Бързо,защото айсинга съхне, напълнете в поша и с тънкия накрайник рисувайте върху сладките.
Съхранете ги в подходящи кутии до Коледа.
Те са чудесен подарък за близки и приятели.

Няма коментари: