Translate

сряда, 9 април 2014 г.

Огретен от тиквички

- 6 бр тиквички
- брашно за овалване
-олио
-копър
-сол
-продукти за бешамел http://petyakeranova.blogspot.ch/2012/03/blog-post_7967.html
-сирене Грюер за поръсване ( или пармезан, или кашкавал, а защо не и  бяло саламурено сирене, което толкова се връзва с тиквичките)


На снимката огретена е поднесен с артишок и млечна салата.
за дресинга:
-3-4 скл пресован чесън
-щипка сол
-оцет (ябълков или винен, пожелание с няколко капки балсамико)
Тиквичките се режат на колелца с дебелина 1/2 см, тавичката се намазва с малко мазнина и тиквичките се редят със

застъпване, но да не се застъпва повече от 2/3. Напудрят се през цедка с лек пласт брашно,  пекат се на 180 С до зачервяване.

През това време си пригответе бешамела. Ако използвате бяло саламурено сирене го натрошете върху тиквичките, които сте поръсили със ситно нарязан копър, преди да залеете с бешамела,

но ако използвате кашкавал или някои от другите видове сирена, ги настържете и поръсете върху бешамела. Запечете отново до приятен загар. Пожелание преди да поднесете залейте с дресинга приготвен от чесъна, солта (внимавайте, защото сирената са солени) и оцета.
Не можах да се въздържа да поднеса отново с любимия ми артишок.

Няма коментари: