Translate

четвъртък, 10 април 2014 г.

Жълъдчета

- 125 гр краве масло (маргарин)
- 120 гр пудра захар
- 2 жълтъка ( увлякох се и сложих 3, но станаха перфектни )
- 1 ванилена захар
- 250 гр брашно
За слепване:
- захаросан мед
или мармалад по избор
или течен шоколад
За потапяне:
- разтопен шоколад
За овалване:
- смлени ядки


Разбийте маслото със захарта на пухкав крем, добавяйте един по един жълтъците, като разбивате след всеки до пълното му поемане, а накрая и пресятото с пудрата захар брашно. Гребвайте с кафяна лъжичка, а ако ги искате по-големи и с чаена, потопена в олио, за да се отлепя лесно тестото и нареждайте в покрита с хартия за печене тава. Печете на 180гр с въртящ въздух до порозовяване.



Оставете ги да истинат и ги слепвайте с избрания вариант. Потапяйте  1/3 от към тъпата страна в разтопения шоколад  и веднага след това овалвайте потопената част в смлените ядки. 

Няма коментари: