Translate

неделя, 6 април 2014 г.

Вратни пържолки на фурна

- 8 бр вратни пържолки (или колкото са Ви необходими)
- съвсем малко олио
- сол
- черен пипер
- майоран ( аз съм избрала тази подправка, но тя не е задължителна. Любимата родна чубрица би могла чудесно да се впише в рецептата, така че ако не разполагате с майоран, заменето го с нея.)
- 200 мл бяло вино
- вода, колкото да се покрият пържолите

Първо запечатвам пържолите на тиган намазан с малко олио. Ако съда не е подходящ за фурна ги прехвърлям,

посолявам, поръсвам с прясно смлян черен пипер, поръсвам с избраната подправка, заливам с виното и доливам вода, ако е необходимо. Запечатвам с алуминиево фолио .

Пека на 180 гр 1 час, след което отстранявам фолиото и запичам до зачервяване на 200 гр.


Няма коментари: