Translate

събота, 18 май 2013 г.

Цитрусов тарт с крем Грюер

1 кора маслено тесто
За пълнежа:
5 яйца
140гр пудра захар
150 мл двоен крем от Грюер
сока от 2 лимона(около 100мл?)
2 с. л. лимонова кора
Тестото се разтила в подходяща тавичка,като се оформя добре борда, надупчва се с вилица , покрива се с хартия за печене, в/у която се подреждат бобови зърна и се изпича 10-тина минути на 180 гр с въртящ въздух.
Когато тестото е готово, го извадете от фурната и се залива с лимоновата смес и се пече отново за 30-35 минути.
Като изстине се покрива с кръгчета тънко нарязан портокал , а за гланц може да се полее с топинг или глазура приготвена по следния начин:

желирана глазура:

1 ч.ч. портокалов сок
1 с.л. пудра захар
1 с.л. нишесте
1 с.л. желатин или агар-агар
Смесвате всичко и слагате сместта на котлона на средна температура бъркайки, за да се уеднакви. Ако използвате желатит не трябва в никакъв случай да оставяте сместта да заври, а ако е агар-агар напротив трябва да поври1-2 мин. Нанасяте глазурата докато е топла и оставяте да желира, като агар-агара не се нуждае от хладилник, затова в случая е по-подходящ.

 


Няма коментари: