Translate

понеделник, 20 май 2013 г.

Сладко от лимонови корички

  • кори от цитрусови плодове
  • захар
  • Цитрусовите плодове се измиват много добре преди употреба. Обелват се. Корите се заливат със студена вода и се варят десетина минути. Отцеждат се и процедурата се повтаря още 2 пъти. След като изстинат, се нарязват на ситни парченца (може и да се смелят).
    От захарта и водата се прави сироп. Слагат се в кипящия сироп, като в зависимост от количеството
    на корите се увеличава и количеството захар и вода, но съотношението е 1:1 – сиропът трябва да ги покрие. Ври на силен огън няколко минути и след това на умерен огън още 10-15 минути. Престоява в сиропа 1-2 часа (може и повече) и след това се доварява до готовност.
    Готовият конфитюр се налива в затоплени бурканчета и се затваря с капачки. По желание може да се стерилизира няколко минути

Няма коментари: