- кори от цитрусови плодове
- захар
- Цитрусовите плодове се измиват много добре преди употреба. Обелват се.
Корите се заливат със студена вода и се варят десетина минути. Отцеждат
се и процедурата се повтаря още 2 пъти. След като изстинат, се нарязват
на ситни парченца (може и да се смелят).
От захарта и водата се прави сироп. Слагат се в кипящия сироп, като в зависимост от количеството на корите се увеличава и количеството захар и вода, но съотношението е 1:1 – сиропът трябва да ги покрие. Ври на силен огън няколко минути и след това на умерен огън още 10-15 минути. Престоява в сиропа 1-2 часа (може и повече) и след това се доварява до готовност.
Готовият конфитюр се налива в затоплени бурканчета и се затваря с капачки. По желание може да се стерилизира няколко минути
Translate
понеделник, 20 май 2013 г.
Сладко от лимонови корички
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар