Translate

неделя, 26 май 2013 г.

Агнешко печено със зелен лук




1. 1 агнешко бутче / агнешко месо на парчета
2. 1 връзка пресен лук
3. 5-6 стръка пресен джоджен
4. сол, червен пипер, черен пипер
5. 1 морков по-желание

Необходимо време:
15 минути за приготвяне
около 3 часа за печене

около 10 Порции
 1.
Измивате добре агнешкото бутче/агнешко месо, след което го поръсвате със сол, която втривате в месото с ръце. Поръсвате с червен и черен пипер, който също се втрива добре в агнешкото бутче. Оставяте месото за около 15 минути, за да поеме подправките.

2.
Междувременно нарязвате лука и джоджена на дребно. Поставяте агнешкото в голяма тава, според размера на бута / месото, наливате 1 чаена чаша топла вода, в която добавяте нарязаните лук и джоджен, и моркова.

3.
Поставяте тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути, за да хване агнешкото лека коричка,  след което вадите тавата, покривате я плътно с алуминиево фолио и печете около 3 часа на 180 градуса. Въпреки, че обикновено това е времето необходимо за изпичане на агнешкото, след около 2 часа прекарани във фурната може да погледнете, дали месото не е останало без вода, или пък дали не е вече готово.
Преди сервиране може да махнете фолиото и да запечете за десетина минути, за да хване вапето агнешко печено апетитна коричка.



Няма коментари: