Translate

неделя, 26 май 2013 г.

Кекс със сладко от лимонови корички



След като си приготвих това ароматно сладко от лимонови кори, трябваше да му намеря и приложение, още повече, че Великден е далече, но уверявам Ви кексчето ухае на козунак и тъй като скоро са постите Ви предлагам и вариант без яйца.
Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. Олио
1 ч.ч. Вода газирана
2 ч.ч. Брашно+1 бакпулвер
1/2 ч.ч. смлени орехи(по желание)
1/2 буркан сладко




Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват хубаво. Добавя се олиото на тънка струйка. Сладкото се разбърква с водата и се добавя и то,но се бърка вече само с лъжица. Брашното и бакпулвера се смесват и се добавят. Прибавят се накрая и орехите. Готовата смес се пече на 180 градуса. Ако кекса се разпука отгоре или за да не прегори, се поставя като, хартия за печене, за да не изгори.


Този кекс може да бъде и постен. Само се отнемат яйцата и брашното една идея по-малко, в смисъл пълните чашите не до горе и променяте реда на продуктите:
Първо разбивате сладкото/в случая от лимонови корички/ с газираната вода, добавяте захарта, олиото, пресятото с бакпулвера брашно и накрая смлените ядки, като те могат да бъдат бадеми, лешници или орехи. Печете на 160 гр с въртящ въздух 55-60 мин, като за да се уверите, че е изпечен проверявате с клечка, като имате в предвид, че сладкишите без яйца се изпичат по трудно.

Няма коментари: