Продукти за CARAC:
За 9 "(22 cm) tart или 8 тарталети
8 тарталети маслено сладкарски или един 9 "пай кора (предварително изпечен)
1/2 чаша / 4oz / 100 мл сметана
1 супена лъжица / петнайсет грамa масло
8oz / 225 грам шоколад (тъмeн),
Фондан готов
хранителен оцветител/зелена сладкарска боя/
Сварете сметаната и маслото в тиган.
Свалете тигана от котлона и добавете шоколада.
Разбърква се, докато шоколада се разтопи напълно и са добре смесени.
Изсипете сместа в тарталетите или пай кората и се оставят да се охладят в хладилника.
Разтопете готовия фондан и добавете няколко капки зелена сладкарска боя.
Изсипете фонданта над шоколадовия пълнеж и се охлажда в хладилник, докато топинга се втвърди.
Декорирайте центъра на карака с шоколадова точка.
Ако си приготвите фондана сами:
6 супени лъжици разтопено масло или маргарин
6 супени лъжици царевичен сироп
1 ч.л. екстракт от ванилия (или други , като мента или бадем)
½ чаена лъжичка сол
£ 1 (454 грама) пудра захар пудра, пресята
Смесват се масло, сироп, сол, аромат и оцветител в голяма купа.
Добавете пудра захар наведнъж.
Смесват се, първо с лъжица, а след това с ръцете си, набрашнени с пудра захар и месите пастата добре.
Поръсете с пудра захар върху работната повърхност.
Изпразнете съдържанието на купата върху работната повърхност и продължете да месите, докато сместа е добре омесена и гладка.
Добави още малко пудра захар, ако сместа все още е твърде лепкава.
Увийте в пластмасово фолио и се съхранява в херметически контейнер в хладилник.
Количеството е достатъчно за прибл. 25 бонбони центрове или 9 "топинг.
Домашно приготвен Царевичен сироп:
Продукти:
350 г захар150 мл гореща вода
2 г лимонена киселина на кристали
1.5 г сода за хляб
1-2 с.л. вода
- В съд с двойно дъно разтворете захарта в горещата вода и оставете да заври на слаб огън.
- Добавете лимонената киселина и разбъркайте.
- Похлупете съда и оставете да къкри на слаб огън около 45 минути – температурата при бавното готвене трябва да е около 105-107С.
- Отстранете от огъня.
- Разтворете содата в 1-2 с.л. вода и добавете към сместа.
- Разбъркайте добре и изчакайте пяната да се утаи – може да отнеме 5-10 минути.
- Охладете и съхранявайте в плътно затворен стъклен съд.
Няма коментари:
Публикуване на коментар