Translate

четвъртък, 18 април 2013 г.

Заек в гювеч

Необходими продукти
  • заешко месо - 1 заек
  • лук - 3 глави
  • картофи - 4 - 5 броя
  • моркови - 3 броя
  • вино - 2 ч.ч. бяло или червено
  • доматено пюре - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • бахар - няколко зърна
  • дафинов лист - 2 броя
  • червен пипер - 1 ч.л.
 Измийте и порционирайте заека. Сложете го направо в голям гювеч и го залейте с 1 ч.ч. вода и поръсете с част от подправките. Оставете да престои за 1 час така.



След това добавете почистените и нарязани по-едро лук, цели скилидки чесън, моркови, гъби и картофи. Отново прибавете подправки, разпределете дафиновите листа.



Разбъркайте доматеното пюре с другата чаша вино и залейте в гювеча. Сложете капака и пъхнете да се пече за около 2 часа в умерена фурна. 

Няма коментари: