Необходими продукти
- заешко месо - 1 заек
- лук - 3 глави
- картофи - 4 - 5 броя
- моркови - 3 броя
- вино - 2 ч.ч. бяло или червено
- доматено пюре - 300 мл
- сол
- черен пипер
- бахар - няколко зърна
- дафинов лист - 2 броя
- червен пипер - 1 ч.л.
Измийте и порционирайте заека. Сложете го направо в голям гювеч и го залейте с 1 ч.ч. вода и поръсете с част от подправките. Оставете да престои за 1 час така.
След това добавете почистените и нарязани по-едро лук, цели скилидки чесън, моркови, гъби и картофи. Отново прибавете подправки, разпределете дафиновите листа.
Разбъркайте доматеното пюре с другата чаша вино и залейте в гювеча. Сложете капака и пъхнете да се пече за около 2 часа в умерена фурна.
След това добавете почистените и нарязани по-едро лук, цели скилидки чесън, моркови, гъби и картофи. Отново прибавете подправки, разпределете дафиновите листа.
Разбъркайте доматеното пюре с другата чаша вино и залейте в гювеча. Сложете капака и пъхнете да се пече за около 2 часа в умерена фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар