- 1 чаша (150 грама) брашно
- 1/2 чаша (петдесет и пет грама) бадемово брашно
- 1/3 чаша (50 грама) смес пудра захар
- 125 гр охладено масло
- 1 жълтък
- 4 току-що узрели праскови без мъх, разквартирувани, без костилки, нарязани на клинове
- пудра захар за поръсване
-
Frangipane
- 100 гр масло
- 1/2 чаша (100 гр) пудра захар
- 1 яйце
- 1 жълтък
- 1 чаша (100 грама) бадемово брашно
- 1/4 чаша (40 гр) брашно
- Метод
- Етап 1 За да се направи тесто, поставете брашното, бадемовото брашно, пудрата захар и маслото в купата на кухненския робот и нека процеса продължи, докато сместа заприлича на фина галета. Добавете и яйчения жълтък и отново нека процеса продължи, докато всичко се хумогенизира и се получи тесто. Оформете топка. Покрива се с найлон. Поставете в хладилника за 30 минути да си почине.
- Етап 2 Използвайте точилка да разточите тестото върху леко набрашнена повърхност до кръг с 3 mm дебелина . Поставете във форма с диаметър 22 сантиметра и отрежете краищата. Поставете в хладилника за 30 минути да си почине.
- Етап 3 Загрейте фурната до 200 ° C. Покрийте тестения лист с хартия за печене и тежести за сладкиши. Печете във фурната за 10 минути. Извадете хартията и тежестите и се пече още 10 минути или до златисто. Извадете от фурната и оставете да изстине леко. Намалете температурата на фурната до 180 ° C.Етап 4
- За да се направи Frangipane, използвайте електрически миксер, разбивайте на маслото и захарта, докато получите блед крем. Добавете яйцето и яйчения жълтък и размесете. Добавете бадемовото брашно и брашното и се разбърква с дървена лъжица, за да се съчетаят. Разнесете с лъжица сместа в подготвения за случая сладкиш и използвайте гърба на лъжицата за изглаждане на повърхността. Подредете нектарините върху Frangipane. Поръсете с пудра захар.
- Стъпка 5 Печете във фурната за 30 минути или докато Frangipane е готов. Извадете от фурната и се оставя в тавичката да се охлади напълно.
- Етап 1
Translate
събота, 20 април 2013 г.
Nectarine frangipane tart
Състав
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар