-3яйца
-1ч.ч.захар
-1ч.ч.брашно
-1ванилия
-1пакет готови целувки
За крема:
-7с.л. захар
-250мл прясно мл.
-2с.л.брашно
-1 1/2ч.ч. смлени орехи
-250гр краве масло
-1внилия
-сок от компот(или някакъв друг за сиропиране)
-кокос за поръсване(или смлени орехови ядки)
Загрявате захарта с 1с.л.захар, докато се получи карамел, разреждате със 150мл прясно мляко, бъркате докато се стопи
карамела и след това добавяте размитото в останалото мляко брашно.След като крема се охлади се добавят смлените орехи.Маслото със стайна температура се разбива заедно с ванилията и към него се добавя лъжица по лъжица напълно изстиналия крем.
И сега един кратък и изключително лесен вариант на тортата:
-1 готов блат
-6-7 готови големи целувки
За крема:(основното правило е че продуктите трябва да са на стайна температура, леко размекнати дори, податливи на разбиване)
-350гр крема сирене
-125гр масло
-200гр пудра захар
-1 ванилия
Поставяте готовия блат във форма за торта с подвижни стени, нареждате целувките плътно, там където не става цели запълвате с натрошени.Разбивате добре маслото с крема-сиренето и
пудрата захар до получаване на кремообразна смес, замивате, подравнявате, поръсвате обилно с кокос и оставяте няколко часа в хладилника да стегне.
Не съм фен на готовите заготовки, обичам всичко да си направя сама, но след като в продължение на 2 дни трябваше да направя 3 торти, едната от които за 30 човека, прибягнах до този вариант и уверявам ви резултата беше зашеметяващ.Следващия път ще си направя сама и блата, и целувките.
1 коментар:
Лесен вариант на тортата ми бизе:
-готов блат(обикновено е срязан на 2)
-1 пакет готови дребни целувки
за крема:
-500гр маскарпоне Мигро(M budget)
-250gr пудра захар
-1 пакетче желатин
за поръсване:
-ситно смлени орехови ядки(или кокос)
начин на приготвяне:
Поставяте във форма за торта с подвижно дъно първия блат, изсипвате целувките, заливате с крема, приготвен като сте разбили маскарпонето с пудрата захар, а към него сте прибавили разтворения на водна баня желатин, в/у това поставяте втория блат, покривате с неголямо количество крем, заделен предварително, поръсвате обилно с ореховите ядки и оставяте да престои мин 24ч в хладилник.
Публикуване на коментар