Translate

вторник, 29 май 2012 г.

Еклерова торта

Отдавна дебна за хубава еклерова торта, там е работата, че те всички са хубави, но най-накрая се спрях на тази, от Zvezdev.com
За блата:
-4яйца
-4с.л.захар
-4с.л.брашно
-1ч.л.бакпулвер
За еклерите:
-250мл прясно мляко
-50гр краве масло
-150гр брашно

-3яйца
-щипка сол
-1/2ч.л.захар
За крема на еклерите:
-500мл прясно мляко
-3 жълтъка
-75гр брашно
-120гр захар
-10гр масло
-1 ванилия
За крема брюле:
-500мл животинска сметана
-150мл прясно мляко
-150гр захар

-6жълтъка
-1/2 пак. желатин
-1 ванили
Крема за еклерите приготвяме като сваряваме 400мл от прясното мляко заедно със захарта, изсипваме го на тънка струйка в отделно разбитите с брашното жълтъци, загряваме сместа при непрекъснато бъркане, добавямве и кравето масло и ванилията, затваряме плътно тенджерата с помощта
 на фолио, оставяме го да изстине и тогава пълним студените еклери.
Брюлето за заливане на тортата приготваме като завираме сметаната, млякото и захарта, прибавяме разбитите жълтъци, варим бъркайки до сгъстяване и добавяме разтворения желатин и ванилията.
Поръсваме със смлени бадеми, лешници, орехи или крокант.

Няма коментари: