Translate

събота, 22 ноември 2014 г.

Лесна панакота със заквасена сметана и агар-агар

През годините мисля доста сме се отдалечили от оригиналната рецепта за панакота, но и аз на свой ред да допринеса малко за разнообразието.
За 5 малки порции по около 120 гр всяка;
- 300 мл пълномаслено прясно мляко
- 1 ванилена захар
- 4 супени л. захар
- 1 пакетче агар-агар за 500 мл
- 200 гр заквасена сметана
Изсипваме в млякото ванилената захар, захарта и агар-агара и го слагаме на котлона да заври и поври 1-2 мин бъркайки го. Разбиваме сметаната до кремообразна консистенция и прибавяме към нея, разбивайки, млечната смес.
Разливаме в подходящи съдчета и поставяме в хладилника да желира. Преди поднасяне обръщаме в чиния и поливаме с малинов топинг. Ако ни е трудно да обърнем, потапяме за секунда всяко от съдчета в по-голям съд с гореща вода или леко отлепяме крема от стените на съда с нож, като внимаваме да не нарушим цялостта му.
 

Няма коментари: