Translate

неделя, 30 ноември 2014 г.

Крем супа от червено цвекло

- 2 малки глави червено цвекло
- бялата част на 2 стръка пресен лук (зелената част, много ситно нарязана можем да я използваме за поръсване при сервиране)
- 1 л. телешки бульон
- 1 с.л. балсамико
- 1 ч.л. захар
- сол
- ситно смлян черен пипер
- 40 гр масло
За сервиране:
- по 1 с.л.крема сирене на порция
- по 1 с.л. зехтин за поливане, пожелание 
Обелваме цвеклото,
нарязваме го на кубчета и










 го сваряваме за около 40 мин , заедно с наситнения лук в телешкия бульон.
 
Прецеждаме и
пасираме , като постепенно добавяме отделения при прецеждането бульон, тъй като може да не се наложи да използваме цялото количество, а само до получаване на желаната за крем супа гъстота. Добавяме балсамикото, захарта, сол (ако е необходимо, защото бульона е солен, а и ще гарнираме с крема сирене?), щипка черен пипер, маслото и
връщаме на котлона да заври.
Поднасяме с лъжица крема сирене към всяка порция,
полято с лъжица зехтин по желание и
поръсено с наситнената зелена част на лука. Неочаквано, за самата мен , вкусноооо .
Публикуване на коментар