Translate

събота, 16 ноември 2013 г.

Солен морковен кейк

-3 яйца
-4 с.л. кис. мл.
-10 с.л. олио
-100 мл газирана вода
-1 ч.л. захар
-1 с.л равна сол

-2 ч.ч. брашно
-1 бакпулвер
-2 щипки индийско орехче
-3 нарязани на ситни кубчета и сварени моркови
-50 гр шунка или друг колбас, нарязана на ситни кубчета (по желание)
-сусам за поръсване

Разбивате яйцата с киселото мляко, олиото, газираната вода, захарта и солта. Прибавяте брашното пресявайки го с бакпулвера и и ндийското орехче. Сипвате 1/3 от сместа в покрита с хартия за печене продълговата кейкова форма, поръсвате половината от морковите и колбаса, заливате със следващата 1/3,
отново поръсвате с останалите моркови и колбас, покриваре с кейковата смес, поръсвате обилно със сусам и печете около 45 мин в предварително загрята на 180 гр с въртящ въздух фурна.



Няма коментари: