Translate

вторник, 12 ноември 2013 г.

Немски щрудел

-1 лист бутер тесто с приблизителни размери 30/45 см
-4 ябълки
-50гр масло
-1 ч.ч. захар
-1 1/2 кафяна ч. смлени орехи
-1-2 ванилии

-канела пожелание(много е подходяща, но за съжаление ние в къщи не обичаме изключителния и , но леко натрапчив вкус)
-50-тина гр втечнен мед
-3-4 с.л. кафява захар за поръсване( аз нямах и използвах бяла кристална захар)
Пригответе плънката като карамелизирате в маслото и захарта обелените и нарязани на малки кубчета ябълки.

Прибавете, ванилията, канелата и смлените орехи. Оставете настрана.

Разтелете листа бутер тесто направо в тавата на фурната, върху хартия за печене, разделете го МИСЛЕНО на две еднакви половини по дължина и направете на горната успоредни разрези с остър нож на равни интервали. Надупчете с вилица.

Разтелете плънката върху долната ненарязана половина


и захлюпете с горната, като притиснете с пръсти краищата да залепнат хубаво, за да не се отворят при печенето. Сложете в загрятата на 180 гр фурна , печете 35 до 45 мин или до получаване на приятен кафеникав загар.

 Като извадите от фурната намажете с течния мед и поръсете с кафявата(или бяла) захар.

Няма коментари: