Translate

петък, 12 декември 2014 г.

Гарнитура от тиквички

Винаги ми е било трудно да измислям гарнитурите към месото. Дали от дългия ми опит с разделното хранене или от живота сред франкофони, манджичките нямат доминиращо присъствие в менюто ми. Хубавата мръвка е лесно да бъде сготвена, но тя трябва и да бъде в подходяща компания. Салатата е достойна такава, но и разнообразие трябва да има. Затова Ви предлагам тези прости задушени тиквички, които достойно да придружат месцето. Не отричам, че пържените тиквички с кисело мляко (млечен сос) са една невероятна вкусотия, но тях ги сервираме по-скоро като основно ястие.
- тиквички
- чисто масло, можете да капнете и малко зехтин пожелание
- сол
- черен пипер, ситно смлян
- ситно настърган пармезан, пожелание
Нарежете тиквичките на полумесеци,
задушете ги в тиган с капак в чистото масло,
докато омекнат и леко се запържат, посолете ги и ги поръсете с черния пипер. Можете спокойно да ги поднесете вече, но ако ги поръсите с настъргания пармезан (ако ще го правите, спестете си от солта) и ги пъхнете във фурната,
само колкото да се разтопи, се превръщат в невероятна вкусотия.
Публикуване на коментар