Translate

петък, 12 декември 2014 г.

Предястие с цикория

Любимата ми цикория, любима във всякакви форми, сурова, печена, задущена, като салата, предястие или основно ястие. И като си помисля, че като я вкусих за първи път преди повече от двадесет години, си рекох, на ум , разбира се "Пфу, това чудо горчи.". За да се избегне горчивината, която аз обаче обичам вече, листата се киснат във вода с лимонов сок около час преди приготвянето и.

- сърцевината на 2 до 4 цикории
- 2-3 домата
- 1 консерва заревица
- 1 консерва риба тон,  в мазнина е за предпочитане, макар да я изцеждам, все пак остава и не добавям друга
- лимонов сок на вкус
- малко сол , ако е необходимо

Нарязваме цикорията и доматите, отцеждаме царевицата, добавяме я , а след това поръсваме с едри парчета оцедена риба тон и лимонов сок.
Готово:
Поднесено с препечени филийки е превъзходно и на мен лично, след това не ми е необходимо основно ястие.

Няма коментари: