Translate

вторник, 16 декември 2014 г.

Ябълковия тарт на Клаудия

- 1 лист бутер тесто , приблизително 230 гр
- 1 шепа брашно
- чисто масло  100гр, с което намазваме тавата
- 180 гр смлени бадеми, от които 100-тина грама насипваме върху разстланото тесто
- 3 яйца
- 3 бр ванилена захар
- около 100 гр захар, пожелание и повече, в зависимост от сорта на ябълките и колко са кисели
- остатъка от смлените бадеми
- 200 мл течна сметана
- остатъка от чистото масло
- 6 ябълки, обелени и нарязани на полумесеци
Разточваме бутер тестото в кръг, върху набрашнена повърхност
и го разтиламе в
добре натритата с масло тавичка,
притискаме,
надупчваме с вилица. Отново с помощта на вилицата правим резки върху тестото по борда на тавичката. Ако се налага, изрязваме.
Посипваме обилно със смлените бадеми и
нареждаме в кръг ябълките.
Заливаме със сместа от разбитите 3 яйца, ванилената захар, остатъка от маслото, остатъка от смлените бадеми и сметаната.
Печем 20 минути на 220 градуса, намаляме фурната и допичаме още 20 мин на 150 .

Няма коментари: