Translate

неделя, 11 май 2014 г.

Кекс с бира


Продукти
  • 75 г масло
  • 75 мл олио 
  • 2 ч.ч захар
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч бира, непълна
  • 2 ч.ч пресято брашно
  • 3 с.л какао
  • 1 бакпулвер;               Начин на приготвяне:
    Смесете и разбийте с миксер размекнатото маслото, олиото,  захарта и яйцата. 
    Налейте  бирата, а после постепенно и 







    брашното,пресято предварително с какаото и бакпулвера,  като бъркате внимателно. 
    Разбъркайте отново с миксера, докато в тестото се появят мехурчета.
     Излейте в покрита с хартия за печене форма. 
    Печете на умерена фурна до готовност, приблизително 50 мин на 180гр с въртящ въздух. 


    Проверете с нож или шишче дали сладкишът е изпечен, като го прободете и извадите, по повърхността не трябва да остава меко тесто.
  • За глазурата
  • 100 г натурален шоколад и допълнително за поръсване
  • 2 с.л бира
  • Пригответе пожелание
    ( в случая аз само съм го поръсила със смлени ядки, смесени със шоколадови пръчици ) и глазурата, като стопите шоколада на котлона на водна баня заедно с бирата. С получения течен шоколад залейте кекса или го намажете обилно с четчица. Отгоре настържете още натурален шоколад .
    Кекса  е много сполучлив. Бях заинтригувана от вкуса, който ще привнесе бирата. Може би благодарение на какаото (всички рецепти за кекс с бира, които прочетох бяха с шоколадов вкус), явно неговия вкус се съчетава с този на бирата, но нейното присъствие е трудно да се разпознае, ако не сме информирани за наличността и.

Няма коментари: