Вариант 2:
За пандишпанената платка
5 яйца
5 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 пакетче бакпулвер
1. Отделяме белтъци от желтъци. Разбиваме белтъците на сняг и добавяме
към тях малко захар. Разбиваме жълтъците с останалата захар, докато
станат на пяна.
2. Смесваме жълтъците и белтъците. Добавяме бакпулвер към брашното и
смесваме с яйчената смес. Разбъркваме непрекъснато с лъжица, докато
получим еднородна смес.
3. Изсипваме сместа в тавичка за печене, в която сме поставили намаслена
хартия. Печем платката в топла фурна, загрята на 200 градуса, около
10-15 мин. След изпичане оставяме платката да се охлади и я разрязваме.
За крема:
500мл готварска сметана
2 1/2 кафени чашки пудра захар
1 ванилена захар
Разбиваме сметаната с пудрата захар и ванилията на гъст крем/лесно става, ако имаме да добавим стабилизатор, но и без него става/.
Сглобяваме тортата, като мажем м/у блатовете със сметановия крем и нареждаме ред плод по избор. В случая съм използвала след първия блат банан нарязан на кръгчета, а след втория киви.
За плодовото желе
20 г желатин
500 мл плодов сироп
Накисваме желатин в студена вода, за да набъбне и след
това го разтваряме на водна баня. Смесваме разтворения желатин с плодов
сироп. Загряваме сместа на водна баня за 2-3 мин. и я оставяме да се
охлади.
За декорация:
Плодове по избор и според концепцията Ви за декориране на тортата.
Нарязваме плодове на резени и ги аранжираме, обливаме с желето и поднасяме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар