Необходими продукти
- пилешко месо - (около 800 г)
- вино - 1 ч.ч. бяло
- бял пипер
- черен пипер
- чесън - 1/2 ч.л. на прах
- зехтин
- сметана - 1 кофичка готварска
- сирене - 1 опаковка топено
- синьо сирене - 50 г
- сирене - 80 г ементал
- сирене - 50 г пармезан, настърган
- копър - 4 стръка пресен
- сол
- индийско орехче -
Мариновайте пилешкото за 1 - 2 часа във виното с бял и черен пипер, сол, чесън на прах и зехтин. След това заедно с маринатата го наредете в намазнена тава и го изпечете.
В тенджерка на котлона загрейте готварската сметана заедно с малко сол. Щом започне да ври, добавете настърганите сирена ементал, пармезан и синьо сирене.
Бъркайте за 30 секинди, свалете от котлона и прибавете индийско орехче и накълцан пресен копър. Поднесете порция пилешко, полята със соса четири сирена.
Бъркайте за 30 секинди, свалете от котлона и прибавете индийско орехче и накълцан пресен копър. Поднесете порция пилешко, полята със соса четири сирена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар