Translate

сряда, 20 март 2013 г.

Пиле с четири сирена

Пиле с четири сирена
Необходими продукти
  • пилешко месо -  (около 800 г)
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • бял пипер
  • черен пипер
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • зехтин
  • сметана - 1 кофичка готварска
  • сирене - 1 опаковка топено
  • синьо сирене - 50 г
  • сирене - 80 г ементал
  • сирене - 50 г пармезан, настърган
  • копър - 4 стръка пресен
  • сол
  • индийско орехче
Мариновайте пилешкото за 1 - 2 часа във виното с бял и черен пипер, сол, чесън на прах и зехтин. След това заедно с маринатата го наредете в намазнена тава и го изпечете. В тенджерка на котлона загрейте готварската сметана заедно с малко сол. Щом започне да ври, добавете настърганите сирена ементал, пармезан и синьо сирене.
Бъркайте за 30 секинди, свалете от котлона и прибавете индийско орехче и накълцан пресен копър. Поднесете порция пилешко, полята със соса четири сирена.

Няма коментари: