Translate

четвъртък, 14 март 2013 г.

Макарони на фурна с карамел

Необходими продукти

 

  • 400 г макарони
  • 1 л прясно мляко
  • 6 бр. яйца
  • 2 ч.ч. захар
  • ванилия
  • сол
  • олио
  • сирене по желание

    Начин на приготвяне

    Във вряща вода се слагат сол и малко олио, добавят се макароните и се варят до готовност. Млякото се сварява. Яйцата се разбиват с 1/2 ч.ч. захар и към тази смес се добавя прясното мляко с ванилията. Макароните се изцеждат и се разбъркват с млечната смес. В тавичка се карамелизира останалата захар на загрят котлон. Върху карамелизираната захар се изсипва макаронената смес и се пече в умерена фурна. Като стегне малко сместа се натрошава отгоре сирене по желание и се поръсва обилно с останалата захар.

Няма коментари: