Макарони на фурна с карамел
Необходими продукти
- 400 г макарони
- 1 л прясно мляко
- 6 бр. яйца
- 2 ч.ч. захар
- ванилия
- сол
- олио
сирене по желание
Начин на приготвяне
Във
вряща вода се слагат сол и малко олио, добавят се макароните и се варят
до готовност. Млякото се сварява. Яйцата се разбиват с 1/2 ч.ч. захар и
към тази смес се добавя прясното мляко с ванилията. Макароните се
изцеждат и се разбъркват с млечната смес. В тавичка се карамелизира
останалата захар на загрят котлон. Върху карамелизираната захар се
изсипва макаронената смес и се пече в умерена фурна. Като стегне малко сместа се натрошава отгоре сирене по желание и се поръсва обилно с останалата захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар