1 кг брашно
2 ч. ч. прясно мляко
1 кубче жива мая (42 г)
1 щипка захар
1/2 ч. л. сол
за глазурата:
125 г краве маслo
3 с. л. брашно
40 г свинска мас
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
1. Маята се смесва със захарта, 1/2 ч. ч. от топлото мляко и се разбърква. Поръсва се 1 щипка брашно и се оставя да шупне.
2. Брашното се пресява, прибавя се солта, и заедно с втасалата мая и останалото мляко се замесва тесто.
3. Оформят се 20 топки и се подреждат в намазнена с олио тава, на разстояние един пръст една от друга. Отгоре се намзават с олио. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат 1 час.
4. Маста на стайна температура,, брашното и солта, се разбъркват с телена бъркалка, до получаване на еднородна смес. С нея се намазват втасалите милинки - отгоре и между тях.
5. Пекат се в загрята на 230 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути.
6. Поднасят се поръсени с пудра захар.
1. Маята се смесва със захарта, 1/2 ч. ч. от топлото мляко и се разбърква. Поръсва се 1 щипка брашно и се оставя да шупне.
2. Брашното се пресява, прибавя се солта, и заедно с втасалата мая и останалото мляко се замесва тесто.
3. Оформят се 20 топки и се подреждат в намазнена с олио тава, на разстояние един пръст една от друга. Отгоре се намзават с олио. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат 1 час.
4. Маста на стайна температура,, брашното и солта, се разбъркват с телена бъркалка, до получаване на еднородна смес. С нея се намазват втасалите милинки - отгоре и между тях.
5. Пекат се в загрята на 230 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути.
6. Поднасят се поръсени с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар