Translate

четвъртък, 5 март 2015 г.

Авокадо с дресинг Фрашон старши

Това е една много проста рецепта, интересното в която е начинът на поднасяне и дресинга.  Той е специалитет на един 88-годишен парижанин, безрезервно влюбен в кулинарията и в българските корени на своята нежна половинка. Тези две неща превръщат това лесно предястие в екзотичен акцент в менюто ни.
За 4 порции:
- 2 бр авокадо, които внимателно разполовяваме и отстраняваме костилката, като запазваме целостта на кората, която ще ни послужи за съдче и от която ще загребваме с малка лъжичка
- 1 с.л. лимонов сок за намазването им ( за предпочитане с четка), за да предотвратим бързото потъмняване на плода при разполовяването му
За дресинга :
- 1 жълтък
- 2 с.л прясно изцеден лимонов сок
- 4 с.л. зехтин
- 1 с.л. вода
- 1 ч.л. заготовка от хрян, изклюрително популярна сред французите, но може да се замести и със същото количество горчица
- сол на вкус( 1 щипка?)
- 1 щипка прясно смлян бял пипер
Разбийте жълтъка и прибавяйте следващите съставки в реда, в който са изброени, като разбърквате след всяка. Това количество сигурно няма да се побере в гнездата от костилките на двете разполовени авокада,
които трябва да напълним с дресинга, но остатъка можете да сервирате в малко съдче с лъжичка. Така всеки може да си добави, след като изгребе вече сервираното, заедно със сърцевината на авокадото. Не знам дали ме разбрахте, затова в резюме:
Разрязваме авокадото с остър нож, без да го белим,отстраняваме костилките и пълним образувалите се гнезда с дресинга. Резенчетата малки чери доматчета са пожелание, даже може би са излишни, но вкуса им се връзва перфектно с вкуса на авокадото.
И накрая остава ето това :

1 коментар:

octavioobermeier каза...

Casino Games - Dr.MCD
The Ultimate Guide to Casino Games 광주 출장안마 In addition to the usual standard 경주 출장안마 casino slot machines, you will find 김천 출장마사지 many table 경상북도 출장샵 games like blackjack, craps, roulette, 포천 출장마사지