Translate

петък, 27 март 2015 г.

Дребни пресни картофчета, задушени в масло

E, превъзходни станаха. Не мога да се въздържа да не публикувам рецептата, макар да е толкоз проста:
- 1 кг дребни пресни картофи, най-добре стават тези, които са с големината на едри орехи и всички да са с приблизително еднаква големина
- 1 с.л. слънчогледово олио
- 1 с.л. зехтин
- малко кубче масло
- ситно смляна морска сол
- ситно смлян черен пипер или още по-добре букет от 5 вида: черен, бял, зелен, червен и розов.
Какво е това чудо ли?! Вижте каква хубава статия намерих по въпроса : 
http://goodfood.bg/?go=recipes&p=spicedetail&gf_articleId=88 Кратко, точно и ясно обяснено . Мерси, http://goodfood.bg/?go=magazine&p=detail&gf_magazineId=91.
Значи остана зеленийката. Класиката е
- копър,
но ако и вие като мене нямате или не обичате особено и малко ситно нарязан уханен
- магданоз от градината или от сандъчето на терасата ще свърши работа.
Такааааа, измиваме картофките, наливаме в сгорещен подходящ съд с капак (тенджера или дълбок тиган) двата вида олио, сипваме картофките, захлупваме и раздрусваме регулярно, докато придобият приятен златист загар от всички страни. Сипваме 1 ч.ч. вода, отново захлупваме и варим все така на силен огън, докато водата изври и картофките останат на мазнина. Пускаме бучката масло, оттегляме от котлона и оставяме да починат все така захлупени десетина минути преди да ги поднесем поръсени с уханния наситнен магданоз.

Няма коментари: