Translate

петък, 6 март 2015 г.

Пащърнак соте

Ето още една различна гарнитура за мръвки. Винаги съм много доволна, когато успея да измисля нещо различно, освен традиционните картофи, ориз и паста. Защото пащърнакът е не особено популярен, макар и много полезен с високото си съдържание на витамин C и фолиева киселина. Аз спокойно мога да мина и без въглехидратната част от менюто, но не и подрастващите организми. Друг въпрос е доколко успявам да се въздържа...
Пащърнака е бил употребяван в древността, но по-късно е бил изместен от картофите. Не напразно вкусът му ми напомня на патати, макар формата му да е по-скоро на морков.
Обелваме кореноплодното, нарязваме го на кубчета и го сваряваме 10-тина минути в леко подсолена вода. Аз лично го отцеждам от водата и го  оставям да изстине. После загрявам добре дълбок тиган, разтопявам маслото (колкото повече, толкова повече), сипвам кубчетата пащърнак и ги сотирам докато се позапържат.


Няма коментари: