Translate

сряда, 22 януари 2014 г.

Crêpes Suzette

  • за палачинките:
  • 4 яйца
  • 2 с. л. захар
  • 1 щипка сол
  • 1 ч. л. есенция ванилия или ванилена захар
  • 3 с. л. брашно
  • 60 мл прясно мляко
  • 1 с. л. краве масло
  • за соса:
  • 2 с. л. краве масло
  • 75 мл ром или коняк
  • 3 с. л. светлокафява захар
  • 1 ч. л. ванилена захар
  • 1 с. л. настъргана портокалова кора
  • 2 с. л. портокалов сок
  • 75 мл портокалов ликьор
  • 1 портокал, нарязан на филета
  •   изцедено кисело мляко за гарниране
  •   ядки за гарниране
  • Разбиват се много добре яйцата със захарта, солта и ванилията. Добавят се брашното и млякото, като сместа трябва да е с консистенция на олио. Оставя се в хладилника за 20 мин.
  • В сгорещен тиган, намазан с масло, се изпържват 8 тънки палачинки. Сгъват се на четири.












  • Маслото за соса се сгорещява в голям тиган и в него се налива конякът. Щом се загрее, сместа се запалва внимателно. Когато пламъкът изгасне, се добавят двата вида захар, портокаловата кора и портокаловият сок. Разбърква се, докато се поразтопи. Добавят се филетата от портокал и палачинките, сгънати на четири. Сипва се ликьорът, отново се фламбира и щом пламъкът угасне, се сервират с изцедено кисело мляко или сладолед и ядки.

Няма коментари: