Translate

четвъртък, 23 януари 2014 г.

Еврейски бисквити

Рецептата е

от тук:http://kulinarenelixir.blogspot.ch/2013/03/blog-post_20.html?showComment=1390400203500#c1963328599788806225
и тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=272554.0
Въведох някои промени по съвет на Роси от "Кулинарен елексир". Тъй като нямах кокосово мляко, използвах течна сметана. Консистенцията се получи перфектно.
За 55  бр.
1.5 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
3/4-ти ч.ч. захар
2 яйца
5 с.л. олио
150 гр. сусам
1-2 с.л. течна сметана
Роси много добре го е обяснила:
"В купа сложете брашното, бакпулвера и захарта, размесете ги.
Чукнете яйцата, отмерете олиото и прибавете сусама.
Разбъркайте с" 
дървена лъжица и добавете 2-те супени лъжици сметана(моята беше течна сладкарска).

 Правим топчета, които разпределяме на застлана с хартия за печене тавичка, предварително оставяйки около всяко достатъчно разстояние (разтичат се при печене). И печем. Температурата на фурната е 170 гр с въртящ въздух , пекат се 10 мин.




Трябва да останат белички, по възможност.












Публикуване на коментар