Translate

събота, 29 юни 2013 г.

Плодов баварски крем


Продукти

300 мл прясно мляко
250 мл млечна сметана
4 жълтъка
10-15 бр пресни ягоди
1-2 банана
8-10 с.л. захар
1 пакетче желатин - 10 г
1 капсула ванилова есенция /2 пакетчета ванилия на прах/
2 с.л. лимонов сок
1. В купичка слагаме желатин, заливаме с 5-6 с.л. студена вода и след като набъбне, го прехвърляме с купичката в касарола с топла вода, с температура 40-45 градуса, която да достига до половината на купичката.
2. В купа отделяме жълтъц и ги разбъркваме със захарта. Кипваме прясно мляко и го наливаме на струйка в купата с жълтъци, като разбъркваме и след това връщаме сместа отново в касаролата.
3. Разбъркваме на умерен огън за 3-4 минути, като не допускаме да кипне и след това прибавяме ванилия. Охлаждаме сместа и тогава наливаме желатина.
4. Нарязваме ягодите и бананите и ги овкусяваме с лимонов сок и захар и ги оставяме да поемат сока.
5. Разбиваме сметана с миксер на сняг и след това наливаме ваниловия сос в купата, докато продължаваме да разбиваме на най-ниската степен.
6. В чаша подреждаме ягоди и банани и ги покриваме с крем. Отгоре декорираме с парченца ягоди и слагаме крема в хладилник за 30 минути, за да стегне.  

Няма коментари: