2. 1 връзка пресен лук
3. 1 кафена чаша кафяв (или бял) ориз
4. джоджен (по възможност пресен), 1 кафена лъжичка червен пипер и сол на вкус
6 Порции
6 Порции
Почистените лук и лапад (спанак) се нарязват на дребно и се задушават в
сгорещено олио за около 5 мин. След това се добавя и оризът
(предварително отцеден от водата) и се запържва за 2-3 мин.
Слагат се подправките, след което сместа се изсипва в тава и се добавя
вода – 3 чаши, ако ползвате бял ориз и 4 чаши, ако ползвате кафяв.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато водата изври
и оризът омекне. Ако оризът не е омекнал, а водата е вече извряла
добавяте още малко вода
Няма коментари:
Публикуване на коментар