Translate

събота, 29 юни 2013 г.

Телешко печено мляно месо

·         700 гр.мляно месо - 60/40 % говеждо и свинско
·         3 сварени яйца
·         по 2 моркова и кисели краставички от туршия
·         1 филия стар бял хляб
·         50 гр. галета
·         6-7 с.л. олио
·         40 гр. топено сирене
·         1 ч.ч. мляко
·         50 гр. кашкавал
·         2-3 мариновани гъби
·         ½ ч.л. чубрица
·         1 ч.л. подправка за кайма
·         сол
Смляното месо се омесва с накиснатия в мляко хляб и подправките и се оставя да отлежи половин час.През това време се подготвят зеленчуците като морковите , краставичките  и гъбите  се нарязват на ивици.Яйцата се сваряват и обелват.Върху парче  домакинско фолио месото се растила на правоъгълна кора с дебелина около 1  см.В единият край се нарежда плънката в следната последователност:нареждат се нарязаните гъби ,върху тях в една редица се нареждат яйцата,около тях се подреждат ивиците от моркови и краставички, най -отгоре се завършва с ленти от топеното сирене.Поръсва се с 1-2 с.л. олио и с помоща на фолиото се оформя стегнато руло.Поставя се в намазнена продълговата форма, покрива се с тънко нарязани ивички бекон  и се пече  на умерена фурна около половин час.


Няма коментари: