· 3 сварени яйца
· по 2 моркова и кисели краставички от туршия
· 1 филия стар бял хляб
· 50 гр. галета
· 6-7 с.л. олио
· 40 гр. топено сирене
· 1 ч.ч. мляко
· 50 гр. кашкавал
· 2-3 мариновани гъби
· ½ ч.л. чубрица
· 1 ч.л. подправка за кайма
· сол
Смляното
месо се омесва с накиснатия в мляко хляб и подправките и се оставя да
отлежи половин час.През това време се подготвят зеленчуците като
морковите , краставичките и гъбите се нарязват на ивици.Яйцата се
сваряват и обелват.Върху парче домакинско фолио месото се растила на
правоъгълна кора с дебелина около 1 см.В единият край се нарежда
плънката в следната последователност:нареждат се нарязаните гъби ,върху
тях в една редица се нареждат яйцата,около тях се подреждат ивиците от
моркови и краставички, най -отгоре се завършва с ленти от топеното
сирене.Поръсва се с 1-2 с.л. олио и с помоща на фолиото се оформя
стегнато руло.Поставя се в намазнена продълговата форма, покрива се с тънко нарязани ивички бекон и се пече на умерена фурна около половин час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар