Translate

неделя, 16 юни 2013 г.

Пиле с броколи и гъби

Необходими Продукти
  • пилешко месо - пилешки гърди от 1 пиле
  • броколи - 15 - 20 розички
  • лук - 1 малка глава
  • гъби - 8 - 10 броя
  • сметана - 150 - 200 мл готварска
  • прясно мляко - 80 мл
  • пармезан - 50 г или друго сирене
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина - 4 с.л. олио или зехтин
  •  

    Приготвяне на Пиле с броколи и гъби

    Нарежете пилешките гърди на хапки, осолете ги и ги натъркайте с бял и черен пипер. Загрейте малко мазнина и ги запържете, колкото да си сменят цвета.

    Извадете пилешкото и в същата мазнина запържете нарязания на полумесеци лук и гъбите на филийки.

    Щом поомекнат, върнете пилешкото и добавете розичките броколи. Разбъркайте и щом и те се запържат долейте сметаната и прясното мляко.

    Бъркайте и щом сосът се редуцира свалете от котлона. Овкусете със сол при нужда и малко черен и бял пипер. Поръсете с настъргания пармезан и поднесете

Няма коментари: