Пиле в портокалов сос по валенсиански
Продукти за 4 порции:
4 пилешки филета
3 суп.л. зехтин
2 моркова
1 глава лук
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. захар
10 черни маслини
10 черни маслини
Сокът от 3 портокала
Сокът от 1 лайм (или лимон)
½ ч.чаша бяло вино
Сол
Черен пипер
Приготвяне:
Пилешките
филета се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в мазнината до
златист цвят, след което се изваждат и в същата мазнина се запържват
нарязаните на дребно лук и моркови. Добавят се портокаловия, лимоновия
сок и виното, овкусява се със сол и черен пипер и се вари на слаб огън
за 3-4 минути. Добавят се и филетата и се вари още 10-15 минути.
Готовото ястие се сервира топло като може да се гарнира с варен ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар