картофи
олио
сол
Приготвяне:
• Избират се еднакви по големина картофи.
• Варят се в кипяща подсолена вода 6-8 минути.
• Отцеждат се и се охлаждат.
•
Върху всеки картоф се правят недълбоки кръстообразни разрези.
• Така подготвените картофи се нареждат в намаслена тава за печене.
• Тавата се покрива със "свежо" фолио и се поставя във фризер минимум за 1 час.
• Фурната се загрява на 200 С.
• Замразените картофи се намасляват още веднъж с олио.
• Пекат се 30-40 минути до получаване на красива златиста коричка, като на 2-3 пъти се обръщат.
Бележки:
** Печените по този начин картофи се получават с хрупкава коричка и мека среда отвътре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар