Translate

четвъртък, 20 октомври 2016 г.

На "Пияния кораб"

Най-смешното е , че на le Bateau Ivre ние решихме да не пием, за което младата и напориста сомелиерка сериозно ни се разсърди и любезната усмивка на лицето и се стопи мигновено. Мисля, че тя го прие като лична обида, към нея и към забележителното разнообразие от вина, с което разполагаше избата им. И беше напълно права, защото без подходящото вино трудно бихме могли да извлечем максималната наслада от изисканите блюда. Но беше съботен обяд, бяхме пътували повече от три часа, за да стигнем до  le Bateau Ivre, au Bourget du Lac , ресторант с  шеф готвач Жан Пиер Жакоб, получил своите две звезди Мишлен съответно през 1996 и 2000 години и ми предстоеше шофиране обратно. Разбира се, като всеки уважаващ себе си ресторант от този ранг с две и повече звезди Мишлен и тук разполагаха с хотелска част за удобството на гурме-туристите . Бяхме си запазили маса месец предварително. Тя беше отлична, защото беше до стъклената стена и гледката към езерото, която се разстилаше пред и под нас беше главозамайваща.
Mises en bouche:
Добавете надпис
Les entrées,
  • Omble Chevalier, déclinaison de Fenouil, émulsion à la Cardamome 44




  • La Figue Cuite, Jus à la Mondeuse, Sorbet Orange Sanguine


Публикуване на коментар