Translate

сряда, 19 октомври 2016 г.

Менюто на импресионистите

Този гурме-ресторант е закътан сред градините на Живерни, където всички са градинари и естети. И няма как , след като в съседство са градините на Моне, които лично той е създал, за да се вдъхновява за своите шедьоври. Бих могла с часове да разказвам за любимите ми лилии, но темата е
 Le Jardin des Plumes и неговия шеф  Eric Guerin , който през 2015 е получил първата си звезда Мишлен. Неговото Menu Impressionnistes е само по себе си един шедьовър и е създадено в тясното сътрудничество с известен художник. Така, че насладата е както за небцето, така и за очите, а и за душата. Мястото е невероятно чаровно
и поднасянето на аперитива в градината е релаксиращо и настройващо към по нататъшните приятни изживявания.
След което се пренасяме в семпла и приятна обстановка, в която умищлено са избягвани силните цветове, защото основния акцент е храната.
Предястие от зелени домати от менюто на импресионистите. Много ме заинтригува, защото имах доста домати в градината, които не искаха да узреят. Вкуса е отличен, а вида е зашеметяващ.



Основното ястие. Красота и феерия от вкусове.
Десерта. Хармония, както в начина на поднасяне, така и в съчетанието на продуктите.
Близостта на кухнята на Моне определено ни настройва импресионистично. А кухнята на шеф Ерик Геран ни оставя очаровани и в унисон с усещането за гениалност, което витае около Живерни.



Няма коментари: