Translate

петък, 22 май 2015 г.

Ципура във фолио със сол от Бекс

Наскоро посетих солните мини в Бекс и се сдобих с едно скъпоценно чувалче с тамошната сол и сега не мога да устоя да я използвам. Разбира се, съвсем уместно можете да я заместите с обикновена такава. Всички сме убедени във вредата от солта, без която не можем. Ето защо съм в търсене на най-безвредните и варианти. За солта от мините във Бекс, Швейцария съм чувала, че е най-чистата сол в света. Разбира се, тя е и много по-скъпа и напълно оправдава нарицателното 'бялото злато".
Солните мини в Бекс са и атрактивна туристическа дестинация. Там преди милиони години е имало море, солта от което се е отлагала в земята. Те съществуват от 1554 година и са действащи и до днес.
И така ето я моята семпла ципура;
Източника : http://www.24kitchen.bg/recipe/pechena-cipura-s-aromatno-maslo
  • 2 скилидки чесън
  • сол и черен пипер
  • 3 стръка мащерка
  • 2 - 3 стръка копър
  • 2-3 стръка магданоз
  • 0.5  лимонов сок
  • 70 г краве масло
  • 1 ципура
    1. Почистете перките на ципурата, като ги изрежете с ножица. След това отстранете люспите и. Почистете рибата от вътрешности, като направите разрез с нож от корема и нагоре към главата. Измийте рибата.  
    2. Обелете и нарежете скилидките чесън. Сложете ги в хаванче. Добавете черен пипер и  сол, начукайте чесъна. 
    3. Добавете листенцата мащерка, нарязаните копър и магданоз и лимоновия сок. Стрийте добре всичко. Добавете маслото и отново стрийте, за да се смеси всичко.
    4. Вземете лист алуминиево фолио и поставете рибата върху него. Напълнете корема на рибата с ароматно масло.Може да сложите и кръгчета лимон.
    Завийте рибата с още един лист фолио и оформете пакетче, като подвиете добре краищата му.
    5. Печете рибата в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 до 30 мин

Няма коментари: