Translate

петък, 24 октомври 2014 г.

Салата от кресон

Салатите с кресон започват все повече да ми харесват. Не знам дали повлияна от популярността, която набира или от информацията за полезните му качества и богатото съдържание на витамини В, С  и магнезий, но го включвам доста често в менюто ни. Вкусовите му качества са отлични и внася разнообразие , особено при салатите.
- 200 гр кресон
- 3 с.л. зехтин
- 1 с.л. балсамико
- 3 щипки сол
- 2 щипки ситно смлян черен пипера
- 4 яйца
 Сварете яйцата 7 минути, считано от завирането им (трябва да са твърдо сварени). Оставете ги да изстинат. Измийте кресона в обилно количество вода.
Пригответе дресинга от зехтина,
балсамикото, солта и пипера. Залейте с него подсушения кресон, разбъркайте.

Нарежете яйцата на кръгчета, подредете върху салатата и сервирайте.

Няма коментари: