Translate

петък, 26 септември 2014 г.

Паста карбонара

Рецептата е изпълнена от моя син

Необходими продукти за 4 порции

  1. 500 г паста ( напр. талиателе )
  2. 200 г прошуто или бекон, нарязани/ може и обикновена шунка, която просто да нарежете на ленти и да добавите накрая към вече готовата паста
  3. 200 мл сметана 35%
  4. 100 г настърган пармезан
  5. 2 яйца, разбити
  6.  сол, черен  пипер, 1 ч.л. букет италиански подправки ( босилек, мащерка, розмарин)
  7. Прошутото или беконът се слагат в сух тиган с незалепващо покритие и се разбъркват, докато станат хрупкави. Яйцата, сметаната и пармезанът се разбиват в дълбока купа. Подправят се с черен пипер  и италианските подправки на вкус. Пастата се сварява според указанията на опаковката.Отцежда се и се връща в тенджерата. Още гореща се смесва с яйчната смес и прошутото и се разбъркват. Захлупват се с капак и се оставят за 2-3 минути покрити, като се разтръсква от време на време. Остатъчната топлина от пастата и тенджерата е достатъчна, за да сготви яйцата. Сервира се веднага
  8. Подобна рецепта в блога ми: http://petyakeranova.blogspot.ch/2012/11/spaghetti-alla-carbonara.html

Няма коментари: