Translate

неделя, 2 септември 2012 г.

Френска лучена супа

Продукти за 4 порции:
-800гр лук(жълт!)
-2с. л. зехтин
-40гр масло
-1л качествен пилешки или телешки бульон
-200мл бяло вино
-1ч.л. сол
-1ч.л.захар
-1с.л.брашно
-няколко клонки мащерка
-1 дафинов лист
-прясно смлян черен пипер

За запечените филийки:
-половин френска франзела
-80гр грюер
-20гр пармезан

Задушавате нарязания на полумесеци лук в захлупена тенджера с дебело дъно, в зехтина и маслото, на бавен огън за 15-20мин.После усилвате котлона, отхлупвате съда, добавяте сол и захар и разбърквайки карамелизирате лука, докато добие златисто-кафяв кехлибарен цвят.Добавяте бульона и виното, както и мащерката, даф. лист и черния пипер.Оставете да къкри на бавен огън за около 20-25мин, докато течността се редуцира до 2/3.Поднасяте с филийките, които сте запекли за кратко под сгорещения горен реотан, докато сирената започнат да образуват мехурчета.

Няма коментари: