Translate

петък, 31 август 2012 г.

Макаронена салата

Продукти:
200 гр. макарони
3 цели печени червени чушки
150 гр. Обезкостени черни маслини
6 цели кисели краставички, най-добре да са леко пикантни
3 стръка пресен лук
150 гр. майонеза
1 ч.л. винен оцет, а ако не обичате кисело, може да го замените с червено вино
3 ч.л. захар
Сол и повечко черен пипер
¼ ч.ч. прясно мляко
Соса от киселите краставички
Начин на приготвяне:
Сварете макароните в подсолена вода, отцедете ги и ги изплакнете със студена вода.

Снимка: thepioneerwoman.com
След това нарежете маслините и пресния лук на умерено ситно, а печените чушки на кубчета.

Снимка: thepioneerwoman.com
Опитайте се да намерите пикантни кисели краставички, защото леко лютивото придава много интересен вкус на салатата. Със сигурност се продават по магазините, но ако не откриете и обикновените кисели вършат чудесна работа. Нарежете и тях на кубчета, като за руска салата.

Снимка: thepioneerwoman.com
В купичка отделете майонезата и прибавете оцет. Ако искате можте да го замените с червено вино, но най-добре е, ако сложите 1/2 с.л. оцет в комбинация с 1/2 с.л. червено вино.

Снимка: thepioneerwoman.com
Разбъркайте и прибавете захарта, сол на вкус и повечко черен пипер. За да олекне дресинга и да стане малко по-течен, добавете около 60 мл прясно мляко.

Снимка: thepioneerwoman.com
На финала сипете малко и от сока на киселите краставички - добавя още малко сладост, още малко киселина, а ако са пикантни и малко вълнение.

Снимка: thepioneerwoman.com
Разбъркайте всичко добре. Към макароните добавете нарязаните зеленчуци

Снимка: thepioneerwoman.com
А отгоре изсипете дресинга и разбъркайте внимателно, за да не скашкате краставичките, маслините, а и самите макарони.
Сервирайте и оформете в малки порции, които можете да гарнирате със стъкче магданоз.

Добър апетит!




Публикуване на коментар