3. 2 ч. л. сол 4. 2 ч. л. захар 5. около 900 гр до 1кг брашно 6. 20-тина зелени маслини без костилки
- Разтворете маята, солта и захарта във водата. Оставете да шупне.
- Пресейте брашното и направете кладенче.
- В кладенчето изсипете течноста и замесете гладко и еластично тесто.
- Прехвърлете го в намазнена купа и го завийте с кърпа. Оставете го да втаса, на топло за около час или докато удвои обема си.
- Разделете го на 2 части, раточете леко до елипса, поръсете с нарязаните на колелца маслини и завийте, като "шева" остане отдолу. Оставете в тавички да втасат, до двоен обем.
- С остър нож направете 4 – 5 разреза.
- Печете за около 30 мин при 200 градуса.
- Намажете със смес от 2-3 с.л. зехтин, 2 скл. пресован чесън, по щипка сол, червен пипер, мащерка, розмарин и босилек, всичко това добре разбъркайте и намажете готовите хлябове с четка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар