- брашно за овалване
-олио
-копър
-сол
-продукти за бешамел http://petyakeranova.blogspot.ch/2012/03/blog-post_7967.html
-сирене Грюер за поръсване ( или пармезан, или кашкавал, а защо не и бяло саламурено сирене, което толкова се връзва с тиквичките)
На снимката огретена е поднесен с артишок и млечна салата. |
-3-4 скл пресован чесън
-щипка сол
-оцет (ябълков или винен, пожелание с няколко капки балсамико)
Тиквичките се режат на колелца с дебелина 1/2 см, тавичката се намазва с малко мазнина и тиквичките се редят със
застъпване, но да не се застъпва повече от 2/3. Напудрят се през цедка с лек пласт брашно, пекат се на 180 С до зачервяване.
През това време си пригответе бешамела. Ако използвате бяло саламурено сирене го натрошете върху тиквичките, които сте поръсили със ситно нарязан копър, преди да залеете с бешамела,
Не можах да се въздържа да поднеса отново с любимия ми артишок. |
Няма коментари:
Публикуване на коментар