- 75 г масло
- 75 мл олио
- 2 ч.ч захар
- 4 яйца
- 1 ч.ч бира, непълна
- 2 ч.ч пресято брашно
- 3 с.л какао
- 1 бакпулвер; Начин на приготвяне:
Смесете и разбийте с миксер размекнатото маслото, олиото, захарта и яйцата.брашното,пресято предварително с какаото и бакпулвера, като бъркате внимателно.Печете на умерена фурна до готовност, приблизително 50 мин на 180гр с въртящ въздух.Проверете с нож или шишче дали сладкишът е изпечен, като го прободете и извадите, по повърхността не трябва да остава меко тесто.
- За глазурата
- 100 г натурален шоколад и допълнително за поръсване
- 2 с.л бира
- Пригответе пожелание ( в случая аз само съм го поръсила със смлени ядки, смесени със шоколадови пръчици ) и глазурата, като стопите шоколада на котлона на водна баня заедно с бирата. С получения течен шоколад залейте кекса или го намажете обилно с четчица. Отгоре настържете още натурален шоколад . Кекса е много сполучлив. Бях заинтригувана от вкуса, който ще привнесе бирата. Може би благодарение на какаото (всички рецепти за кекс с бира, които прочетох бяха с шоколадов вкус), явно неговия вкус се съчетава с този на бирата, но нейното присъствие е трудно да се разпознае, ако не сме информирани за наличността и.
Translate
неделя, 11 май 2014 г.
Кекс с бира
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар