- 6 цели пилешки бутчета+4 копанчета(е ми така им викахме, като бяхме деца)
- 2 с.л. зехтин
- 1 и 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер, прясно смлян
- щипка къри
- щипка лют червен пипер
- 2 с.л. herbes de provence ( съдържат риган, розмарин, мащерка, босилек)
- 5 скл. пресован чесън
- 2 малки лимона
- 100 мл бира
- 100 мл вода за доливане
- 10-тина зелени маслини без костилки
С помощта на четка се намазват бутчетата от всички страни, нареждат се в тава, на дъното на която сме наляли бирата+30мл от водата, като останалата я доливаме при нужда по време на печенето, внимателно отстрани, за да не отмием подправките. Тавата се запечатва добре с фолио, слага се във фурна, загрята на 25огр с въртящ въздух за 10 мин, след което температурата се намалява на 180гр и се пече 30 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар